Budavári díszjárőr szolgálat

Budavári díszjárőr

A Budai 2. Honvédzászlóalj idei első díszjárőr szolgálatára június 23-án került sor a Budavári Palota környékén. A járőr feladatot 10 fővel  + 1 kísérővel láttuk el. A palota környezetében nagyon sok turista kísérte figyelemmel menetelésünket, szombaton a Budapest Air Race futamok miatt a várban is a szokásosnál több látogató volt.

A díszjárőrözés nagy feltűnést keltett dobosunk különböző menetdallamai és egységes vonulásunk hatására, főként az átjárókban felerősödő dobzengésre mindenki felfigyelt. Utunkat csak a Mátyás-kútnál, a Savoyai szobornál és a Görgei emlékműnél szakítottuk meg, ahol befordultunk és fegyverrel tisztelegtünk. Itt a tisztelgés után a nézők felé fordultunk és pár perces fényképezést tettünk lehetővé számukra az alakzat felbontása nélkül.

A díszjárőr szolgálatot nagyon sikeresnek nyilvánítottuk, bizonyosan több fotó készült rólunk, mint egész évben… Mind a turisztikai, mind az országimázs funkciója szemmel láthatóan kiemelkedő a díszjárőr szolgálat kezdeményezésnek. A huszárok mellett a gyalogság jelenlétének is fontos szerepe lett.

Fotótár