Gyermektábor Simonpusztán

Simonpuszta - Hagyományőrző Gyerektábor
Simonpuszta - Hagyományőrző Gyerektábor

Székelyföldi gyermekek érkeztek szerdán Budapestre Kövér László, az Országgyűlés elnöke meghívására. Péntektől vasárnapig a Simonpusztai Nemzeti Lovas Központban táborba szálltak, ahol a 48-as katonai hagyományőrzéssel is megismerkedhettek.

A főképp a Hargita megyei Oklándon és környékén élő fiatalok csoportja Kelemen Levente unitárius tiszteletes vezetésével érkezett a táborba és kiegészültek a fonyódi és szombathelyi kishuszárokkal és más jelentkező magyarországi fiatalokkal. A tábor kétnapos “kiképzéssel” és a harmadik napon közös bemutatókkal zajlott.

Csapatunk részt vett 1-1 gyalogsági és tüzérségi kiképzési állomáshely kialakításában, ahol fő feladatunk a tíz csoportban érkező fiatalok számára egyenruha- és felszerelésismereti oktatás, alaki alapkiképzés és a fegyverek bemutatása volt. Természetesen a történelmi alapokkal kezdtük az oktatást, majd egyre nehezebb, de ezzel párhuzamosan izgalmasabb feladatokat kaptak és az előadás végén közelről megszemlélhették az elöltöltős puskák töltését és kezelését.

A pénteki nap végén a tüzérség tartott egy közös bemutatót, a mezőre kivonulva (hogy a lovakat ne ijesszék) sortüzet adott le.

A szombati napon már csak tüzérségünk tudott részt venni, a gyalogság Kamocsán csatlakozott a Felvidéki Hadjárathoz.

FOTÓTÁR