Hősök Napja a Fiumei Sírkertben

Honvédjeink és tüzéreink vasárnap a Fiumei Úti Sírkert Nemzeti Emlékhelyen tisztelegtek a Szabadságharc Hősei előtt és részt vettek a Nemzeti Örökség Intézete gyereknapi rendezvényén.

Csapatunk a Magyar Hősök Napján ellátogatott és koszorút helyezett el Görgei Artúr honvédtábornok, Batthyány Lajos miniszterelnök és Kossuth Lajos kormányzó síremlékeinél.

Vesztergám Miklós tárogatóművész elkísérte a honvéd egységünket, a himnusz eljátszása alatt puskával tisztelegtünk az 1848/49-es Szabadságharc három kiemelkedő nagysága előtt.

A NÖRI első alkalommal szervezett családi napot a Magyar Hősök Emlékünnepe és a Gyereknap kapcsán. A Hősök nyomában elnevezésű programon a legkisebbeket katonai hagyományőrző bemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal és bábszínházzal várták.

A Budai 2. Honvédzászlóalj a 32. Esterházy Sorgyalogezred hagyományőrzőivel közösen a szabadságharc egyenruháit, fegyvereit mutatta be, majd két kisebb csatajelenet is kerekedett a császári sátortábor előtt.

Tüzérségünk a hatfontos ágyú kezelését és működését mutatta be, a lövések hangját csak a mellettünk szereplő MATASZ hagyományőrző tüzéreinek 1. világháborós ágyúja múlta felül.

Fotók: Berlinger Dorottya