Iskolai, óvodai ünnepi látogatásaink

Március idusán minden évben végiglátogatjuk a budakeszi iskolákat és óvodákat. Idén a Nagy Sándor József Gimnázium, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium, a Szivárvány Óvoda, a Széchenyi István Általános Iskola, a Pitypang Sportóvoda és a Biatorbágyi Általános Iskola volt a sorrend.

Körútunk a Nagy Sándor József Gimnáziumban kezdődött, az ünnepségen vettünk részt, idén a háború miatt morális okokból elmaradtak az ágyú és puskalövések. A fegyverbemutatók helyett idén verbunkkal készültünk, Jánosi Attila kardos toborzótáncot mutattott be a diákoknak.

A következő állomásunk a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium volt, az ünnepi műsor végén vonultunk be, a kardos toborzótánc után a szózat alatt tisztelegtünk.

A Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium ünnepségén

A Széchenyi István Általános Iskolában (SZIA) a bevonulás után a himnusz alatt tisztelegtünk, majd kardos toborzótáncot mutattunk be a gyerekeknek.

Bevonulás a Széchenyi István Általános Iskola ünnepségére

A Szivárvány Óvodában nagyon vártak minket a gyerekek, minden csoporttal külön is fotózkodtunk. A szokásos menetelés az ovisokkal mindig nagy élmény.

A Pitypang Sportóvodában is izgatottan várták a gyerekek a 48-as katonákat:

A budakeszi iskolák, óvodák után a Biatorbágyra utaztunk át, az Általános Iskolábant az alsó és felső tagozatnak két etapban mutattuk be a honvéd katonák felszerelését, fegyverzetét és kardos toborzótáncot mutatott be Jánosi Attila, aki civilben egyben az iskola igazgató-helyettese.

Bevonulás a Biatorbágyi Általános Iskolába
Verbunk a Biatorbágyi Általános Iskolában