Nemzeti Ünnepünkön

„A haza örök, s nem csak az iránt tartozunk kötelességgel, amely van, hanem az iránt is, amely lehet, s lesz.” (Kossuth Lajos)

Nemzeti Ünnepünkön idén nem lehettünk a Hadtörténeti Múzeumban, ahol az elmúlt években a Forradalmi Forgatag rendezvényen szerepelhettünk, csatabemutatókat tarthattunk, ágyú díszlövéseket adhattunk le. A vírushelyzetben megemlékezéseinket is csak kis létszámmal, nézők nélkül tehettük meg, de mindannyiunk szívében ott van a március 15-i forradalom és az 1848/49-es szabadságharc tisztelete és emlékezete.

Zászlóaljunk megemlékezése Budakeszin, a Nagysándor József Emlékháznál. Szalóki Ági, Liszt Ferenc díjas előadóművész közreműködésével koszorúzik Sigmond Bertalan, Budakeszi alpolgármestere

A Nagy Sándor József Gimnázium ünnepi műsora (zászlóaljunk díszelgésével – összeállítás, a díszelgésnél és koszorúzásnál a Himnusz utólagos aláfestésével)

Tüzérségünk szereplése a Duna TV Almárium c. műsorában, amely az aktív idősebb emberekről szól

A szabadságharc honvéd gyalogsága – a Katolikus tv (Bonum) Délelőtt c. műsorában a Nemzeti Ünnep alkalmából beszélgetés Berlinger Gábor hő. honvéd századossal, a Budai 2. Honvédzászlóalj parancsnokával.

Kossuth Rádió Délelőtt műsora a hagyományőrzésről (Székely Tibor, az MHKHSZ elnöke és Berlinger Gábor, az MHKHSZ alenöke)

A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása – beszélgetés egy XXI. századi huszárral

Beszélgetés Székely Tiborral, az MHKHSZ elnökével a Vasárnap újságban, fejlécen csapatunk harcjelenetével…

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia ünnepi hangversenye