Látogatás iskolákba, óvodákba Nemzeti Ünnepünkön

Nemzeti Ünnepünk tiszteletére március 14-én több iskolában és óvodában tettünk látogatást, játékos toborzót, fegyverbemutatót tartva. Csodás nap volt, kétezer feletti gyereknek szereztünk örömet.

A NagySándor József Gimnázium ünnepsége után Budakeszi polgármester asszonyával és a gimnazistákkal koszorúztuk meg az emlékházon Nagysándor József emlékhelyét.

A Széchenyi István Általános iskola központi épületében tettünk először látogatást, a tornaterem teljesen megtelt az ünneplő diákokkal, akiknek bemutattuk a honvéd gyalogságot és egy rövid részletet is levetítettünk a Budavár ostroma hagyományőrző rendezvényünkről. A kardos verbunk után toboroztunk, több századra való diák állt be a sorba.

A Széchenyi Általános Iskola Knáb János utcai épületénél nagy meglepetésünkre néptáncos toborzós bemutatóval vártak minket.

Nagyon ügyesen táncoltak a fiúk és beálltak utána a mi toborzónkba is.

A Szivárvány Óvoda következett a sorban. A kardos verbunk és a rövid bemutatónk nagyon tetszett a gyerekeknek.

A bemutató után következett a közös menetelés, amelyet minden évben nagyon várnak a picik.

Évről évre mindig készülnek az ovis csoportok, szebbnél-szebb csákókat, pártákat, kokárdákat készítenek, öröm velük csoportonként fényképezkedni.

A Kunterbunt-Tarkabarka Óvodában mindig nagyon várnak minket a kicsik, náluk is csodás papírcsákókban, pártákkal, papírkardokkal készülnek. Több csapattagunknak is oda jár vagy járt gyermeke, így mi is vártuk a találkozást.

A gyerekek nagyon élvezték a toborzót és a közös menetelést. A közös fotók sem maradhattak el. Ani nénitől, a mindenre figyelő óvodavezetőtől minden évben még kis ajándékokat is kapunk.

Útunk Biatorbágyra vezetett, ahol az ország talán legszebb iskolájában tartottunk bemutatót és toborzót.

Biatorbágyról Budára vezetett útunk, a Törökvész úti óvodába látogattunk el.

Késő délután még Budaörsre is eljutottunk, ahol a Kossuth szobornál koszorúzáson vettünk részt.

KÉPTÁR

Fotók: Kiss Gergő

Az ünnephez kapcsolódóan Szabó Péter főtüzérünk a Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskolában tartott előadást.