1848/49. Budai 2-ik Honvédzászlóalj és 1-ső Hatfontos üteg

Terepasztalok

A Budai Honvédek terepasztalok kivitelezésével, tereptárgyak elkészítésével, ólom- és műanyag katonák tervezésével, legyártásával, illetve beszerzésével is foglalkozik. A megjelenített csatákat, egyéb jeleneteket hadtörténészek bevetésével tervezzük meg a minél nagyobb korhűség elérése érdekében. A terepasztalon szereplő katonákat 3D-s technikával tervezzük, a legapróbb részletek kidolgozásával. A terepasztalok kivitelezését Horváth Domokos bútorrestaurátor mester végzi, az egyedi tereptárgyakat (hídakat, épületeket, növényzetet, stb.) egyedileg készíti el.

Honvéd gyalogos kísérleti stádiumban

3D nyomtatás után nyersen, alapozva

Augustin puska 3D-s technikával, a szurony kikalapált gombostűből

Tervezés, árajánlat: budaihonvedek@gmail.com, hdomokos@gmail.com

Néhány terepasztalunk:

Piski csata

A készülő Piski Emlékparkba tervezett terepasztalunk 1,6 m x 3,6 m méretében mutatja be a piski csatát, 400-500 ólom és festett műanyag katonával. A tervezés folyamatban, a piski kocsma makettja már megtekinthető. Az egyedi katonák 3D-s technikával kerülnek nyomtatásra.

A csatajelenet tervezése folyamatban…

Budavár ostroma

Budavár 1849. évi ostromát megörökítő terepasztalt a Zalai 47. Honvédzászlóalj hagyományőrzői számára készítettük.

Tápióbicskei csata

Than Mór festménye alapján a tápióbicskei hídi összecsapásának terepasztalon történő megjelenítése. Fekete Gyula ólomkatona készítő mesterrel többször egyeztettük a résztvevő katonák paramétereit, az 54 mm-es rendszerben teljesen új figurákat is készített nekünk, hogy minél jobban visszaadja a látvány a festmény jelenetét.

Budavár, Fortuna utca az 1945. évi ostromkor