Fellépés a BVOP Családi Napján

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, a szervezet védőszentje, Szent Adorján napja alkalmából 2018. szeptember 8-án országos szintű nyilvános családi napot szervezett a Budakeszi Vadaspark melletti Szilfa tisztáson. Zászlóaljunk is felkérést kapott hagyományőrző bemutatóra.

A közel 4 ezer látogatót számláló nagyszabású rendezvényre hat fő honvéd és két fő tüzér bajtársunk érkezett. A zászlóalj bemutatása után a tüzérek kezdték meg a bemutatót, Szabó Péter főtüzér bemutatta hatfontos ágyúnkat, a töltés és célzás elméletét, majd két díszlövést adtak le. Berlinger Gábor százados az ágyúlövéseket követően a gyalogos honvédek és fegyverzet bemutatásával folytatta, és Horváth Domokos őrmester és Kállay Attila honvéd az elöltöltős puskák töltését szemléltették. Majd a lövés technikáját mutattuk be (utánunk kutyás bemutató következett, ezért a tervezetnél kevesebb lehetőségünk volt lövések leadására).

A toborzásról Jánosi Attila őrvezető mesélt, majd egy kardos toborzótáncot mutatott be a színpadon. A közönség a déli időpont ellenére is érdeklődve nézte bemutatónkat, többen odajöttek utána hozzánk és kérdeztek a részletekről.

FOTÓK