Egerszeg Fesztivál

2016. június 10-13 között került sor Zalaegerszegen az Egerszeg Fesztivál eseményeire. Tavaly nagyon jól éreztük magunkat, így idén is örömmel érkeztünk zalai barátaink meghívására. Sikerült a megnyitóra odaérnünk, így a város polgármestere, előtt felállt zalai 47-es honvédzászlóaljat egészítette ki öt katonánk. Díszmenetben vonultunk a város főutcáján a megnyitó ünnepségre, mely díszsorfalunk előtt zajlott.

A fesztivál egyik ünnepélyes jelenete volt a Zalai Negyvenhetesek közé besorozott honvédek eskütétele. A honvédek – akik az eltelt egy évben tanúbizonyságot tettek elhivatottságukról és tenni akarásukról – a nemzeti őrseregről szóló 1848. évi XXII. törvénycikk jelen időkre aktualizált esküszövegét mondták el.

Az eskütételt követően kinevezésekre került sor, nemzetőröket és markotányosnőket avattak. Az esemény Gecse Péter alpolgármester úr szavaival, és díszsortűzzel zárult. Ezúton is gratulálunk honvéd bajtársainknak az eskühöz és az előléptetésekhez!

Szombat délelőtt Szabó László tizedes barátunk szervezésében a gellénházi lőtérre látogathattunk, ahol Gyuri bácsi várt minket meglepetésekkel. Egész délelőtt lövöldözhettünk, több különleges fegyvert kipróbálhattunk, így elöltöltős forgótáras pisztolyt, winchestert, elöltöltős és sörétes puskákat. Honvédeink kitűnően lőttek, nem kellett szégyenkeznünk.

A lőtér után megtekintettük az egervári kastélyt, ahol éppen egy esküvő készülődött (nosztalgiával lestünk bele az előkészületekbe, hadnagyunknak ugyanis 16 évvel ezelőtt itt volt az esküvője…)

Ebédre Tuboly Kálmán főhadnagy barátunk hívott meg győrvári birtokára, a Kuruc Tó Horgász és Szabadidő Parkba. A csodálatos környezetben kipihentük a lőtér fáradalmait, íjászkodtunk, sétáltunk, megcsodáltuk a kültéri kemencéket. Ebédre vaddisznóból készült babgulyást ettünk (Körhöcz Attila honvéd barátunk lőtte és készítette), majd a háziasszony pomposát, igazi csemegék voltak.

Délután megtekintettük a zalai 47-esek toborzótáncát, amelynek hatalmas sikere volt, majd belevetettük magunkat a fesztiválozásba.

Köszönjük zalai barátaink meghívását, jóltartását, nagyon jól éreztük magunkat! Öröm volt nézni a zalai csapat szervezettségét, bajtársiasságát és önzetlenségét, minden elismerésünk!

TELJES KÉPTÁR