Kiképzés és Honvédbál Zalaegerszegen

Szombaton Zalaegerszegen a Teleki Blanka Kollégiumban tartotta az MHKHSZ részéről Farkas Tibor törzstiszt a gyalogság és tüzérség számára a biztonságtechnikai előadást, amelyre csapatunkból 5 fő érkezett.  Az előadás után a gyalogsági csapatoknak, aki nem vettek részt a kecskeméti minősítő vizsgán, lehetőségük volt kitölteni az elméleti történelmi és fegyvernemi tesztet.

Az ebéd után az ebergényi lőtérre utaztak a csapatok, ahol gyakorlati fegyverkezelési okítás után éleslövészet kezdődött. A kapszlis és kovás elöltöltős puskákkal a tapasszal betöltött ólomgolyókat lőttük a céltáblákba.

Ahhoz képest, hogy a legtöbb puska huzagolatlan volt, a lövések fele a céltáblában ütött méretes lyukat.

Este a nap fénypontja, a Zalai Honvédbál került megrendezésre. Csapatunk nagy meglepetésben és egyúttal hatalmas megtiszteltetésben részesült. A megnyitó szövegek után átvehettük a  Zalai 47-es Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület által alapított Hertelendy emlékdíjat, amely arról a zalai századosról, Hertelendy Kálmánról kapta a nevét, aki az eddigi kutatások szerint a budai várbeli csatában 1849 májusában lelőtte a várparancsnokot, a német Hentzi tábornokot.

Ezúton is köszönjük zalai Bajtársainknak, hogy első alkalommal minket választottak erre a megtisztelő címre!

Cikk a ZAOL-on