Történelmi előadásokon

2018. március 12-én Bánó Attila író, március 26-án dr. Hermann Róbert hadtörténész előadásán szerepeltünk, mutattuk be a honvéd gyalogság és tüzérség egyenruháját, felszerelését.  

Bánó Attila író “Meghökkentő epizódok a magyar történelemből – A szabadságharc nagyszerű hősei” című előadása Budakeszin március 12-én került megrendezésre, amelyen díszletként szerepeltünk. Bemutatkozásunk sikeres volt, több kérdést feltett a hallgatóság a felszerelésünkről és a honvédsereg harcászatáról. Bánó Attila előadása nagyon érdekes volt, olyan szereplőket mutatott be, akik a maguk lehetőségein belül mindent elkövettek a szabadságharc sikeréért, de nem tartoztak a “nagy nevek” közé.

Nagykovácsiban március 26-án dr. Hermann Róbert hadtörténész, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum tudományos igazgatója tartott előadást Görgei Artúrról, a fővezérről. Zászlóaljunk dobszóra vonult be a terembe és Hermann Róbert rajtunk mutatta be Görgei honvédseregét és tüzérségét. Ágyunkat a színpadra helyeztük, így díszletként emelte az előadás fényét, amely csapatunknak is sok tudást átadott.

Hermann Róbert: Görgei, a fővezér

Hermann Róbert: Görgei, a fővezér

Hermann Róbert: Görgei, a fővezérHermann Róbert: Görgei, a fővezér

TOVÁBBI FOTÓK

 

Bánó Attila előadása

Hermann Róbert: Görgei Artúr, a hadvezér